» Sajtóközlemény 2015-06-11

Folyamatosan ellenőrzött – kiváló minőségű. Fogyasszuk hát bátran a csapvizet!

Tatabánya, 2015. június 12. Ma van a vezetékes víz világnapja. Magyarország igen szerencsés, mert rendkívül gazdag ivóvízkészletének 95 százaléka felszín alatti vizekből származik. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. szolgáltatási területén főként karsztvízbázisokból, kisebb mértékben pedig parti szűrésű vízbázisból származik a szolgáltatott ivóvíz. A kiváló minőséget a cég által működtetett korszerű, Nemzeti Akkreditáló Testület által is tanúsított laboratórium vizsgálja - folyamatosan.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2015-05-20

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. ezúton tájékoztatja esztergomi fogyasztóit, hogy a város ivóvízellátása zavartalan, egészséges és biztonságos.
Esztergom vízellátását az ÉDV Zrt. kiváló minőségben biztosítja a város lakóinak, intézményeinek gazdálkodó szervezeteinek Tokod térségéből karsztvízből, valamint a Prímás szigetre telepített parti szűrésű kutakból.  


^ Vissza az oldal tetejére ^

» A víz érték, óvjuk együtt! 2015-05-14

Tatabánya, 2015. május 15. Májusban több nemzetközi emléknap is felhívja a figyelmet Földünk ásványkincseinek védelmére. A nemzetközi klímaváltozási nap és a forrásvizek napja is azzal a céllal jött létre, hogy minél többekhez juttassa el a környezettudatos gondolkodás fontosságát. Magyarország szerencsés, hiszen gazdag édesvízkincsekben. A nagy állami víziközművek szolgáltatási területein is forrásvizekre és felszín alatti vizekre települtek a fogyasztók ellátásra létesített kutak. A csapvíz igen egészséges, hiszen minden ásványi elemet a megfelelő mértékben tartalmaz, minőségét folyamatos ellenőrzések szavatolják, ráadásul fogyasztásával még a műanyagpalackos környezetszennyezés is csökkenthető.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Tavasszal megnő a vízfogyasztás is 2015-05-07

Tatabánya, 2015. május 8.  A kertek éledése magával hozza a háztartások megnövekedett vízfogyasztását. Bár sokan igyekeznek esővízzel megoldani a locsolást, de szárazabb időszakban nincs más megoldás, mint öntözéssel pótolni a talaj nedvességét. Ezért ebben az időszakban a kertek, gyümölcsösök locsolása a vízi közműveknél is észlelhető fogyasztásnövekedést eredményezhet.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Ál-vízművesek a megyeszékhelyen, Tatabányán 2015-04-27

Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek Tatabányán, az Árpád út környékén, akik az ÉDV Zrt. megbízásából a csatornahálózat tisztítására hivatkozva próbáltak bejutni fogyasztóinkhoz és pénzt kicsalni tőlük.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben