» Váltson elektronikus számlára

Az elektronikus számla a következő években felváltja és háttérbe szorítja a papíralapú számlákat.

Az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának 2009-ben elkészült jelentése szerint 13-16 millió fával kevesebb kerülne kivágásra, ha az unióban általánossá válna az elektronikus számlázás. Egy tonna papír készítéséhez a papír minőségétől függően kb. 1,7 tonna élőfa kivágása szükséges, ami nagyjából 6 db teljesen kifejlett lucfenyőt jelent.

Ez a pusztítás nem csak az erdei állat és növényvilág drámai pusztulását eredményezi, hanem bolygónk oxigénháztartását is kedvezőtlenül befolyásolja, ami az üvegházhatást fokozza. Az elektronikus számla egy kis lépés, hogy a gyermekeinknek és unokáinknak is egy élhető környezetet biztosítsunk.

Az újrahasznosított papír valamelyest enyhíti a papíripar élőfa igényét, azonban a mindenkori papírszükséglethez képest nincs elegendő újrahasznosítható farost. A papírt alkotó farostokat maximum négyszer lehet újrahasznosítani, ami továbbra is szükségessé teszi az élőfa felhasználását. További környezeti károkat okoz a papírgyártás során felhasznált nagy mennyiségű víz szennyezése (pl. festékek, vegyszerek, oldószerek, fehérítő anyagok, klór, stb.).

  • Az elektronikus számlát nem kell kinyomtatni, így megtakarítjuk a papír és a nyomtatás költségeit. Az előállítással kapcsolatos kiadások mellett teljes mértékben megszabadulunk a boríték- és postaköltségektől. Elektronikus számlára történő váltással Ön megkíméli környezetét.
  • Az elektronikus számla fontos tulajdonsága, hogy minden egyes példánya eredetinek és hitelesnek tekintendő. Így az elektronikus számla alkalmazásával nincs szükség hiteles számlamásolatok készítésére a bizonylat elvesztése esetén, mivel azt tetszőleges mennyiségben sokszorosíthatja.
  • Az elektronikus számlák a párhuzamos tárolási rendszernek köszönhetően nem vesznek el, vagy sérülnek meg. Bármikor, pár gombnyomással akár évekre visszamenőleg is másodpercek alatt visszakereshetők. Nem lesz többé elveszett számlája!

Elektronikus szolgáltatások vevők részére

  • megtekintheti bejövő számláit
  • bármilyen lekeresési kritérium alapján rendezheti számláit
  • kontírozhatja elektronikus számláit
  • saját számítógépére letöltheti számláit
  • Excel (CSV) importot készíthet számláiról bármilyen lekérdezési kritérium alapján. A letöltött fájl tartalmazza a számlák minden lényeges adatát, amit csoportosan beilleszthet könyvelő programjába.

Az elektronikus számla csoportos beszedési megbízással, banki átutalással vagy bankkártyával egyenlíthető ki.

Regisztráljon most ingyenes elektronikus számla szolgáltatásunkra!