» Az ÉDV Zrt. megújította víziközmű-szolgáltatói státuszát 2013-11-12

Sajtóközlemény, Tatabánya, 2013. november 11. – A mai napon megkapta víziközmű-engedélyét az Északdunántúli Vízmű Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól. Ez azt jelenti, hogy a folyamatosan bővülő, jelenleg az ország 3 megyéjében, 72 településen 247 ezer fogyasztó ivóvíz ellátásáról, valamint 45 településen, mintegy 200 ezer fogyasztó szennyvízelvezetéséről gondoskodó vízmű tovább folytathatja magas színvonalú szakmai munkáját. A sikeres elbírálás következtében a jogszabályi feltételeknek teljes mértékben megfelelő, a nemzeti vagyont felelősséggel kezelő és hatékonyan működő társaság ezzel megújította víziközmű-szolgáltatói státuszát.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat, csalók! 2013-09-16

  Ismét ál-vízműves bukkant fel a megyében
 

 Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek Kisbéren és környékén, akik vízműves  dolgozónak adták ki magukat, és csatornatisztításra hivatkozva próbáltak bejutni fogyasztóinkhoz.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013-09-11

pic6.jpg
Napi 6 000 m3 tisztított szennyvíz, évi 17,5 tonnával kevesebb foszfor
1,3 milliárd forintból
2013. szeptember 11.
 

A 2013. szeptember 11-én megrendezésre kerülő zárórendezvényen Michl József polgármester, valamint Dr. Jelen Tamás vezérigazgató bemutatták a meghívott vendégeknek az Északdunántúli Vízmű Zrt. megújult szennyvíztisztító telepének fejlesztési fázisait.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Tájékoztatás a rezsicsökkentés végrehajtásáról 2013-07-16

pic6.jpg

A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény a 2013. július 1-től igénybevett szolgáltatások esetében a víziközmű-szolgáltatók által alkalmazott víz- és csatornaszolgáltatási díjak 10%-os csökkentését írta elő a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 2. § 15. pontjában meghatározott lakossági felhasználók részére.  Lakossági felhasználónak minősül az a természetes személy felhasználó, aki nem jövedelemszerző gazdasági tevékenység keretében, saját háztartása, üdülő vagy hétvégi ház, garázs ellátása érdekében veszi igénybe a víziközmű szolgáltatást, valamint a társasház és a lakásszövetkezet.

A díjtételek csökkentési kötelezettsége vonatkozik a távhő-szolgáltatónak lakossági használati melegvíz előállítása céljából szolgáltatott ivóvízre, valamint a lakásbérlők tényleges víziközmű-szolgáltatás igénybevételére a bérlakás üzemeltetését végző gazdálkodó szervezettel szemben.

A csökkentés érinti a fogyasztási helyenként számolt alapdíjat, a fogyasztási díjat és az áthárított vízterhelési díjat.

A 2013. július 1-től érvényes díjakat itt tekintheti meg.

Abban az esetben, ha a szolgáltatási időszak kezdő időpontja július 1. előtti, a rezsicsökkentéssel érintett időszakra a fogyasztás a naptári napok arányában kerül megállapításra.  

A jogszabály előírásai szerint a számlán tájékoztatást nyújtunk a lakossági felhasználók részére a rezsicsökkentés végrehajtásáról. A fogyasztók figyelmének felkeltése érdekében sárga keretben szerepeltetjük a számlában szereplő tárgyidőszaki és a 2013. július 1-től halmozott összes lakossági megtakarítás összegét.


2013. július 1-től ugyancsak 10 %-kal csökkentettük a lakossági megrendelésre végzett szippantott szennyvíz-szállítás díjait.


^ Vissza az oldal tetejére ^

» Sajtóközlemény 2013-07-11

pic6.jpg

Becslések szerint 30 millió forintba került Esztergom térségében az árvízi védekezés

A rendkívüli dunai árvíz által érintett egyik legkritikusabb térségben, Esztergom és környékén még jelenleg is folynak a helyreállítási, takarítási és fertőtlenítési munkák, de becslések szerint a költségek már most meghaladják a harminc millió forintot. A kormány által 2014. június 4-én kihirdetett veszélyhelyzet által érintett településeken, Esztergomnál, Tátnál, Neszmélynél és Dunaalmásnál június 8-án tetőzött a Duna, ám a valaha mért legnagyobb (Komárom: 845 cm; Esztergom: 813 cm) vízállások ellenére, az ÉDV Zrt. szakszerű munkájának köszönhetően a kritikus helyzetben is folyamatos és biztonságos volt a lakosság ivóvíz-ellátása.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben