» Sajtóközlemény 2013-12-18

Többmunkáltatós kollektív szerződést kötöttek a víziközmű-szolgáltatók

 
Huszonhárom év után egységes foglalkoztatási rendszert magába foglaló megállapodás született a víziközmű-szolgáltatás területén.  Ennek értelmében az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó víziközmű-szolgáltatók (Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt., Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.) az Alföldvíz Zrt., és a Bácsvíz Zrt. kollektív szerződést kötöttek a munkahelyi érdekérvényesítő szakszervezetekkel.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat fagyveszély! 2013-11-25

pic6.jpg Érdemes odafigyelni a vízmérőkre
 

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. felhívja tisztelt fogyasztói figyelmét arra, hogy a hideg, fagyos, télies idő fokozott fagyveszélyt jelent a családi és hétvégi házaknál, valamint a kiskerteknél található vízvezetékekre, szerelvényekre. A későbbi problémák elkerülése érdekében célszerű megelőző intézkedéseket tenni a fagy elhárítása érdekében.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Patinás ivókutat állított az ÉDV Zrt. a tatai Öreg-tó partján 2013-11-25

pic6.jpg Az újjáéledő vértes-gerecsei forrásörökségnek állít emléket az ivókút
 

Sajtóközlemény – 2013. november 22. Tata - Patinás forrásházat állított az Északdunántúli Vízmű Zrt. pénteken a tatai Öreg-tó partján. A több mint háromszáz éves platánfa szomszédságában, páratlan természeti környezetben helyet kapó Platán-forrás az újjáéledő vértes-gerecsei forrásörökségnek állít méltó emléket. A 1,3 m átmérőjű, 2,6 m magas mészkőtömbökből készült díszes ivókutat ünnepélyes keretek között Dr. Jelen Tamás vezérigazgató és Bencsik János országgyűlési képviselő avatta fel. A hiánypótló építmény jelentőségéről Michl József, Tata város polgármestere beszélt. Az ünnepség zárásaként Dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök felszentelte a különleges kutat.  


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Az ÉDV Zrt. megújította víziközmű-szolgáltatói státuszát 2013-11-12

Sajtóközlemény, Tatabánya, 2013. november 11. – A mai napon megkapta víziközmű-engedélyét az Északdunántúli Vízmű Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól. Ez azt jelenti, hogy a folyamatosan bővülő, jelenleg az ország 3 megyéjében, 72 településen 247 ezer fogyasztó ivóvíz ellátásáról, valamint 45 településen, mintegy 200 ezer fogyasztó szennyvízelvezetéséről gondoskodó vízmű tovább folytathatja magas színvonalú szakmai munkáját. A sikeres elbírálás következtében a jogszabályi feltételeknek teljes mértékben megfelelő, a nemzeti vagyont felelősséggel kezelő és hatékonyan működő társaság ezzel megújította víziközmű-szolgáltatói státuszát.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat, csalók! 2013-09-16

  Ismét ál-vízműves bukkant fel a megyében
 

 Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek Kisbéren és környékén, akik vízműves  dolgozónak adták ki magukat, és csatornatisztításra hivatkozva próbáltak bejutni fogyasztóinkhoz.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013-09-11

pic6.jpg
Napi 6 000 m3 tisztított szennyvíz, évi 17,5 tonnával kevesebb foszfor
1,3 milliárd forintból
2013. szeptember 11.
 

A 2013. szeptember 11-én megrendezésre kerülő zárórendezvényen Michl József polgármester, valamint Dr. Jelen Tamás vezérigazgató bemutatták a meghívott vendégeknek az Északdunántúli Vízmű Zrt. megújult szennyvíztisztító telepének fejlesztési fázisait.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Tájékoztatás a rezsicsökkentés végrehajtásáról 2013-07-16

pic6.jpg

A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény a 2013. július 1-től igénybevett szolgáltatások esetében a víziközmű-szolgáltatók által alkalmazott víz- és csatornaszolgáltatási díjak 10%-os csökkentését írta elő a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 2. § 15. pontjában meghatározott lakossági felhasználók részére.  Lakossági felhasználónak minősül az a természetes személy felhasználó, aki nem jövedelemszerző gazdasági tevékenység keretében, saját háztartása, üdülő vagy hétvégi ház, garázs ellátása érdekében veszi igénybe a víziközmű szolgáltatást, valamint a társasház és a lakásszövetkezet.

A díjtételek csökkentési kötelezettsége vonatkozik a távhő-szolgáltatónak lakossági használati melegvíz előállítása céljából szolgáltatott ivóvízre, valamint a lakásbérlők tényleges víziközmű-szolgáltatás igénybevételére a bérlakás üzemeltetését végző gazdálkodó szervezettel szemben.

A csökkentés érinti a fogyasztási helyenként számolt alapdíjat, a fogyasztási díjat és az áthárított vízterhelési díjat.

A 2013. július 1-től érvényes díjakat itt tekintheti meg.

Abban az esetben, ha a szolgáltatási időszak kezdő időpontja július 1. előtti, a rezsicsökkentéssel érintett időszakra a fogyasztás a naptári napok arányában kerül megállapításra.  

A jogszabály előírásai szerint a számlán tájékoztatást nyújtunk a lakossági felhasználók részére a rezsicsökkentés végrehajtásáról. A fogyasztók figyelmének felkeltése érdekében sárga keretben szerepeltetjük a számlában szereplő tárgyidőszaki és a 2013. július 1-től halmozott összes lakossági megtakarítás összegét.


2013. július 1-től ugyancsak 10 %-kal csökkentettük a lakossági megrendelésre végzett szippantott szennyvíz-szállítás díjait.


^ Vissza az oldal tetejére ^

» Sajtóközlemény 2013-07-11

pic6.jpg

Becslések szerint 30 millió forintba került Esztergom térségében az árvízi védekezés

A rendkívüli dunai árvíz által érintett egyik legkritikusabb térségben, Esztergom és környékén még jelenleg is folynak a helyreállítási, takarítási és fertőtlenítési munkák, de becslések szerint a költségek már most meghaladják a harminc millió forintot. A kormány által 2014. június 4-én kihirdetett veszélyhelyzet által érintett településeken, Esztergomnál, Tátnál, Neszmélynél és Dunaalmásnál június 8-án tetőzött a Duna, ám a valaha mért legnagyobb (Komárom: 845 cm; Esztergom: 813 cm) vízállások ellenére, az ÉDV Zrt. szakszerű munkájának köszönhetően a kritikus helyzetben is folyamatos és biztonságos volt a lakosság ivóvíz-ellátása.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013-06-25

pic6.jpg

Napi 16 000 m3 tisztított szennyvíz, évi 25,5 tonnával kevesebb nitrát,
1,4 milliárd forintból.

A 2013. június 25-én megrendezésre kerülő zárórendezvényen Schmidt Csaba polgármester, valamint Dr. Jelen Tamás vezérigazgató bemutatták a meghívott vendégeknek az Északdunántúli Vízmű Zrt. megújult szennyvíztisztító telepének fejlesztési fázisait.

Az ÉDV Zrt-nek, a térség egyik legnagyobb környezetvédelmi szolgáltatójának legnagyobb beruházása a végéhez ért. Befejeződtek a 6 településen mintegy 78 ezer ember szennyvizének tisztítását végző tatabányai szennyvíztisztító telep fejlesztési munkái, melyek 2011. júliusában indultak el. Az 1,4 milliárd forintos beruházás keretében, az elmúlt közel két évben a régi és elavult technológiával rendelkező műtárgyak felújítása mellett új műtárgyak is épültek. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. szennyvíztisztító telepének fejlesztése sikeresen zárult, melynek következtében évente mintegy 25,5 tonnával kevesebb nitrát kerül majd az Által-érbe, majd azon keresztül a tatai Öreg-tóba. A fejlesztés a jövő nemzedéke mellett a ma emberét is szolgálja.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Tájékoztatás 2013-06-14

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat és Üzleti Partnereinket, hogy az árvíz ideje alatt Társaságunk egész működési területén zavartalan az ivóvízszolgáltatás és a szennyvízelvezetés is. A szolgáltatott ivóvíz minősége továbbra is kifogástalan, a hatályos jogszabályokban előírtaknak is megfelelő!

Az árvizi védekezésben nyújtott segítségért minden Kollégánk és külső segítőink munkáját köszönjük!


^ Vissza az oldal tetejére ^