» Vízkincset kerestek Esztergomban 2015-04-26

pic6.jpg

Társaságunk Esztergom-Dorog Vízmű Üzeme a Föld napja alkalmából idén április 23-án immár 12. alkalommal rendezte meg „Vízkincskereső” kerékpáros vetélkedőjét. A rendezvény az elmúlt évekhez hasonlóan igen népszerű volt, öt esztergomi és egy párkányi iskola felső tagozatos, általános iskolásokból álló csapata képviseltette magát.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Ma van a Föld napja 2015-04-22

pic6.jpg 1970-ben kezdődött

Az első Föld napján, Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére, 1970. április 22-én 25 millió amerikai emelte fel szavát a természetért. Ez a történelmi jelentőségű esemény az Egyesült Államokban – és az ország határain túl is – fontos változásokat hozott: az USA-ban szigorú törvények születtek a levegő és a vizek védelmére, új környezetvédő szervezetek alakultak, és több millió ember tért át ökológiailag érzékenyebb életvitelre.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Március 22 – A Víz világnapja 2015-03-20

2015. évi jelmondat: „Víz és a fenntartható fejlődés”.
 
Az ENSZ 1994-ben március 22-ét a Víz világnapjává nyilvánította. A célja ezzel az volt, hogy felhívja a kormányok, szervezetek és magánszemélyek figyelmét a víz fontos szerepére életünkben. Figyeljünk arra, hogy óvjuk, védjük környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat csalók! 2015-03-17

Ismét ál-vízműves bukkant fel a megyében
 

Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek Tatabányán, akik az ÉDV Zrt. megbízásából a csatornahálózat tisztítására, valamint benőtt gyökérzet eltávolítására hivatkozva próbáltak bejutni fogyasztóinkhoz.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat csalók! 2015-03-13

Ismét ál-vízműves bukkant fel Budajenőn és környékén
 

Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek Budajenőn és környékén, akik a Vízmű megbízott vállalkozójának adták ki magukat, és vízkeménység mérésre hivatkozva próbáltak bejutni fogyasztóinkhoz.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Tájékoztatás locsolási kedvezmény igényléséről 2015-01-26

Az 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról 2014.12.10-én érvénybe lépett rendelkezései alapján a házikert öntözéséhez vagy haszonállat tartáshoz szükséges locsolási vízhasználatra eső szennyvíz elvezetési díjra vonatkozó  mennyiségi korrekció mértéke és időszaka egyes településeken változott.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2015-01-21

Országos road-showra indul az ország kedvenc csapvize
 

Budapest, 2015. 01 20. Sikerrel zárult a csapvíz-fogyasztás népszerűsítésére indított kampány első szakasza - összegezték az eredményeket a budapesti sajtótájékoztató résztvevői. A fővárosi rendezvényen az öt nagy állami víziközmű szolgáltató vezetője mellett részt vett dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, és Kuna Tibor, a kommunikációs kampányt vezető cég ügyvezetője is. A tavaly december elején indított Csapra fel! kampány első szakaszában csapvíz kóstolási  és palacktervezési versenyt tartottak a szervezők. Néhány hét alatt több, mint hatezren kóstolták meg az öt nagy állami szolgáltató 15 csapvizét. A győztes az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt.  Szilvásvárad- Szalajka – völgyi vize lett. A népszerű szomjoltó speciális gyerekrajzzal díszített palackba kerülve most országos road-showra indul.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat fagyveszély! 2015-01-06

Érdemes odafigyelni a vízmérőkre
 

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. felhívja tisztelt Fogyasztói figyelmét arra, hogy a hideg, fagyos, télies idő fokozott fagyveszélyt jelent a családi és hétvégi házaknál, valamint a kiskerteknél található vízvezetékekre, szerelvényekre. A későbbi problémák elkerülése érdekében célszerű megelőző intézkedéseket tenni a fagy elhárítása érdekében.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Tájékoztatás 2014-11-24

Vigyázat csalók!
Ismét ál-vízműves bukkant fel a megyében.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat csalók! 2014-11-11

Ismét ál-vízművesek bukkantak fel a megyében
 

Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek Súr és környékén, akik vízművesnek adták ki magukat és csatornamosatásra hivatkozva szerettek volna bejutni fogyasztóink ingatlanjaiba.
Az Északdunántúli Vízmű Zrt. ismételten és nyomatékosan felhívja tisztelt fogyasztói figyelmét, hogy a lakásba csak a Vízmű által rendszeresített fényképes, sorszámmal ellátott, a személyazonosító igazolvánnyal együtt érvényes igazolvánnyal rendelkező szakembereket engedjenek be. A vízmérő leolvasások időpontját egységes, emblémával ellátott értesítőn helyezzük ki a tömblakások bejárati ajtajára, melyről minden esetben értesülhetnek az érintettek. A vízmérő soron kívüli ellenőrzését belső nyomtatványokkal és jegyzőkönyvekkel rendelkező kollégák végzik. A lakásban történő eseti vízmintavételt csak a fogyasztó megrendelésére, vele egyeztetett időpontban lehet elvégezni, ahogyan a belső csatornahálózat tisztítását is.
Kérjük tehát, hogy minden esetben győződjenek meg az ilyen munkák elvégzésére hivatkozó személyek azonosságáról. 
 
Ezen felül tájékoztatjuk Önöket, hogy az ingyenesen hívható 112-es segélyhívószámon tett bejelentések alapján a rendőrség azonnal intézkedni tud a hasonló esetek felderítésében.
 
Arra bíztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy legyenek figyelmesek, éberek, vigyázzanak értékeikre!


^ Vissza az oldal tetejére ^