» Vigyázat csalók! 2014-01-15

Ismét ál-vízműves bukkant fel a megyében

Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek Tatabányán és környékén, akik vízműves dolgozónak adták ki magukat, és belső vízhálózat ellenőrzésére hivatkozva próbáltak bejutni fogyasztóinkhoz.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Köszöntő és tájékoztató Perbál és Tök község lakosságának 2014-01-07

Társaságunk köszönti Üzleti partnerei és Fogyasztói között Perbál és Tök község lakosságát. Az alábbaikban a szolgáltatással kapcsolatos ügyintézési lehetőségekről olvashatnak néhány fontos információt!
 


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Házi szennyvízátemelők üzemeltetése 2013-12-23

Tisztelt Felhasználónk!
 
A víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 58/2013. (II. 27.) Korm. rendelet 2013. december 3-tól hatályos módosítása alapján a szennyvízelvezető törzshálózathoz csatlakoztatott házi szennyvízátemelők üzemeltetését jövőben a víziközmű szolgáltatónak kell végeznie, melynek feltétele, hogy a felek átadás-átvételi eljárást folytassanak le legkésőbb 2014. február 28-ig.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Sajtóközlemény 2013-12-18

Többmunkáltatós kollektív szerződést kötöttek a víziközmű-szolgáltatók

 
Huszonhárom év után egységes foglalkoztatási rendszert magába foglaló megállapodás született a víziközmű-szolgáltatás területén.  Ennek értelmében az MNV Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó víziközmű-szolgáltatók (Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt., Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.) az Alföldvíz Zrt., és a Bácsvíz Zrt. kollektív szerződést kötöttek a munkahelyi érdekérvényesítő szakszervezetekkel.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat fagyveszély! 2013-11-25

pic6.jpg Érdemes odafigyelni a vízmérőkre
 

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. felhívja tisztelt fogyasztói figyelmét arra, hogy a hideg, fagyos, télies idő fokozott fagyveszélyt jelent a családi és hétvégi házaknál, valamint a kiskerteknél található vízvezetékekre, szerelvényekre. A későbbi problémák elkerülése érdekében célszerű megelőző intézkedéseket tenni a fagy elhárítása érdekében.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Patinás ivókutat állított az ÉDV Zrt. a tatai Öreg-tó partján 2013-11-25

pic6.jpg Az újjáéledő vértes-gerecsei forrásörökségnek állít emléket az ivókút
 

Sajtóközlemény – 2013. november 22. Tata - Patinás forrásházat állított az Északdunántúli Vízmű Zrt. pénteken a tatai Öreg-tó partján. A több mint háromszáz éves platánfa szomszédságában, páratlan természeti környezetben helyet kapó Platán-forrás az újjáéledő vértes-gerecsei forrásörökségnek állít méltó emléket. A 1,3 m átmérőjű, 2,6 m magas mészkőtömbökből készült díszes ivókutat ünnepélyes keretek között Dr. Jelen Tamás vezérigazgató és Bencsik János országgyűlési képviselő avatta fel. A hiánypótló építmény jelentőségéről Michl József, Tata város polgármestere beszélt. Az ünnepség zárásaként Dr. Pápai Lajos győri megyéspüspök felszentelte a különleges kutat.  


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Az ÉDV Zrt. megújította víziközmű-szolgáltatói státuszát 2013-11-12

Sajtóközlemény, Tatabánya, 2013. november 11. – A mai napon megkapta víziközmű-engedélyét az Északdunántúli Vízmű Zrt. a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól. Ez azt jelenti, hogy a folyamatosan bővülő, jelenleg az ország 3 megyéjében, 72 településen 247 ezer fogyasztó ivóvíz ellátásáról, valamint 45 településen, mintegy 200 ezer fogyasztó szennyvízelvezetéséről gondoskodó vízmű tovább folytathatja magas színvonalú szakmai munkáját. A sikeres elbírálás következtében a jogszabályi feltételeknek teljes mértékben megfelelő, a nemzeti vagyont felelősséggel kezelő és hatékonyan működő társaság ezzel megújította víziközmű-szolgáltatói státuszát.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat, csalók! 2013-09-16

  Ismét ál-vízműves bukkant fel a megyében
 

 Az elmúlt napokban ismételten felbukkantak olyan személyek Kisbéren és környékén, akik vízműves  dolgozónak adták ki magukat, és csatornatisztításra hivatkozva próbáltak bejutni fogyasztóinkhoz.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013-09-11

pic6.jpg
Napi 6 000 m3 tisztított szennyvíz, évi 17,5 tonnával kevesebb foszfor
1,3 milliárd forintból
2013. szeptember 11.
 

A 2013. szeptember 11-én megrendezésre kerülő zárórendezvényen Michl József polgármester, valamint Dr. Jelen Tamás vezérigazgató bemutatták a meghívott vendégeknek az Északdunántúli Vízmű Zrt. megújult szennyvíztisztító telepének fejlesztési fázisait.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Tájékoztatás a rezsicsökkentés végrehajtásáról 2013-07-16

pic6.jpg

A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény a 2013. július 1-től igénybevett szolgáltatások esetében a víziközmű-szolgáltatók által alkalmazott víz- és csatornaszolgáltatási díjak 10%-os csökkentését írta elő a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 2. § 15. pontjában meghatározott lakossági felhasználók részére.  Lakossági felhasználónak minősül az a természetes személy felhasználó, aki nem jövedelemszerző gazdasági tevékenység keretében, saját háztartása, üdülő vagy hétvégi ház, garázs ellátása érdekében veszi igénybe a víziközmű szolgáltatást, valamint a társasház és a lakásszövetkezet.

A díjtételek csökkentési kötelezettsége vonatkozik a távhő-szolgáltatónak lakossági használati melegvíz előállítása céljából szolgáltatott ivóvízre, valamint a lakásbérlők tényleges víziközmű-szolgáltatás igénybevételére a bérlakás üzemeltetését végző gazdálkodó szervezettel szemben.

A csökkentés érinti a fogyasztási helyenként számolt alapdíjat, a fogyasztási díjat és az áthárított vízterhelési díjat.

A 2013. július 1-től érvényes díjakat itt tekintheti meg.

Abban az esetben, ha a szolgáltatási időszak kezdő időpontja július 1. előtti, a rezsicsökkentéssel érintett időszakra a fogyasztás a naptári napok arányában kerül megállapításra.  

A jogszabály előírásai szerint a számlán tájékoztatást nyújtunk a lakossági felhasználók részére a rezsicsökkentés végrehajtásáról. A fogyasztók figyelmének felkeltése érdekében sárga keretben szerepeltetjük a számlában szereplő tárgyidőszaki és a 2013. július 1-től halmozott összes lakossági megtakarítás összegét.


2013. július 1-től ugyancsak 10 %-kal csökkentettük a lakossági megrendelésre végzett szippantott szennyvíz-szállítás díjait.


^ Vissza az oldal tetejére ^