» Tájékoztatás a rezsicsökkentés végrehajtásáról 2013-07-16

pic6.jpg

A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény a 2013. július 1-től igénybevett szolgáltatások esetében a víziközmű-szolgáltatók által alkalmazott víz- és csatornaszolgáltatási díjak 10%-os csökkentését írta elő a víziközmű-szolgáltatásról szóló 2011. évi CCIX. törvény 2. § 15. pontjában meghatározott lakossági felhasználók részére.  Lakossági felhasználónak minősül az a természetes személy felhasználó, aki nem jövedelemszerző gazdasági tevékenység keretében, saját háztartása, üdülő vagy hétvégi ház, garázs ellátása érdekében veszi igénybe a víziközmű szolgáltatást, valamint a társasház és a lakásszövetkezet.

A díjtételek csökkentési kötelezettsége vonatkozik a távhő-szolgáltatónak lakossági használati melegvíz előállítása céljából szolgáltatott ivóvízre, valamint a lakásbérlők tényleges víziközmű-szolgáltatás igénybevételére a bérlakás üzemeltetését végző gazdálkodó szervezettel szemben.

A csökkentés érinti a fogyasztási helyenként számolt alapdíjat, a fogyasztási díjat és az áthárított vízterhelési díjat.

A 2013. július 1-től érvényes díjakat itt tekintheti meg.

Abban az esetben, ha a szolgáltatási időszak kezdő időpontja július 1. előtti, a rezsicsökkentéssel érintett időszakra a fogyasztás a naptári napok arányában kerül megállapításra.  

A jogszabály előírásai szerint a számlán tájékoztatást nyújtunk a lakossági felhasználók részére a rezsicsökkentés végrehajtásáról. A fogyasztók figyelmének felkeltése érdekében sárga keretben szerepeltetjük a számlában szereplő tárgyidőszaki és a 2013. július 1-től halmozott összes lakossági megtakarítás összegét.


2013. július 1-től ugyancsak 10 %-kal csökkentettük a lakossági megrendelésre végzett szippantott szennyvíz-szállítás díjait.


^ Vissza az oldal tetejére ^

» Sajtóközlemény 2013-07-11

pic6.jpg

Becslések szerint 30 millió forintba került Esztergom térségében az árvízi védekezés

A rendkívüli dunai árvíz által érintett egyik legkritikusabb térségben, Esztergom és környékén még jelenleg is folynak a helyreállítási, takarítási és fertőtlenítési munkák, de becslések szerint a költségek már most meghaladják a harminc millió forintot. A kormány által 2014. június 4-én kihirdetett veszélyhelyzet által érintett településeken, Esztergomnál, Tátnál, Neszmélynél és Dunaalmásnál június 8-án tetőzött a Duna, ám a valaha mért legnagyobb (Komárom: 845 cm; Esztergom: 813 cm) vízállások ellenére, az ÉDV Zrt. szakszerű munkájának köszönhetően a kritikus helyzetben is folyamatos és biztonságos volt a lakosság ivóvíz-ellátása.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013-06-25

pic6.jpg

Napi 16 000 m3 tisztított szennyvíz, évi 25,5 tonnával kevesebb nitrát,
1,4 milliárd forintból.

A 2013. június 25-én megrendezésre kerülő zárórendezvényen Schmidt Csaba polgármester, valamint Dr. Jelen Tamás vezérigazgató bemutatták a meghívott vendégeknek az Északdunántúli Vízmű Zrt. megújult szennyvíztisztító telepének fejlesztési fázisait.

Az ÉDV Zrt-nek, a térség egyik legnagyobb környezetvédelmi szolgáltatójának legnagyobb beruházása a végéhez ért. Befejeződtek a 6 településen mintegy 78 ezer ember szennyvizének tisztítását végző tatabányai szennyvíztisztító telep fejlesztési munkái, melyek 2011. júliusában indultak el. Az 1,4 milliárd forintos beruházás keretében, az elmúlt közel két évben a régi és elavult technológiával rendelkező műtárgyak felújítása mellett új műtárgyak is épültek. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. szennyvíztisztító telepének fejlesztése sikeresen zárult, melynek következtében évente mintegy 25,5 tonnával kevesebb nitrát kerül majd az Által-érbe, majd azon keresztül a tatai Öreg-tóba. A fejlesztés a jövő nemzedéke mellett a ma emberét is szolgálja.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Tájékoztatás 2013-06-14

Tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat és Üzleti Partnereinket, hogy az árvíz ideje alatt Társaságunk egész működési területén zavartalan az ivóvízszolgáltatás és a szennyvízelvezetés is. A szolgáltatott ivóvíz minősége továbbra is kifogástalan, a hatályos jogszabályokban előírtaknak is megfelelő!

Az árvizi védekezésben nyújtott segítségért minden Kollégánk és külső segítőink munkáját köszönjük!


^ Vissza az oldal tetejére ^

» Vízkincskereső kerékpáros vetélkedő az Északdunántúli Vízmű Zrt. rendezésében Esztergomban 2013-04-19

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2013. április 19-én rendezte meg jubileumi, 10. Vízkincs-kereső kerékpáros vetélkedőjét. A rendezvény az elmúlt években megszokott népszerűségnek örvendett, a meghívott 8 esztergomi és 1 párkányi iskolából 7 felső tagozatos csapat jelentkezett. A Föld napja alkalmából rendezett eseményen a gyerekek szokatlan tananyagot sajátíthattak el.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» A víz érték, bánjon vele mértékkel! 2013-04-15

Az öt regionális víziközmű-szolgáltató, közöttük Társaságunk is, 2013. április 1-jén Tudatos Vízfelhasználó kampányt indított.

A Magyar Energia Hivatal szakmai támogatásával is erősített, példa nélküli összefogás abból a felismerésből indult ki, hogy a magyar lakosság nem értékként, hanem kiapadhatatlan természeti erőforrásként tekint a vízre. Az edukatív kampány célja a szemléletformálás és társadalmi edukáció, azaz, felhívni a figyelmet a tudatos vízfogyasztásra, vagyis olyan fogyasztói attitűdöt kialakítani, ami következetesen hatékony vízfelhasználást eredményez.

A kampány szlogenje:

Figyeljünk oda egy pillanatra! A víz érték, bánjon vele mértékkel!


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Újabb 1850 fogyasztó csatornaszolgáltatását látja el az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2012-11-29

Szomód, Dunaszentmiklós és Tarján községek Önkormányzata, valamint az Északdunántúli Vízmű Zrt. között a települések csatornahálózatának üzemeltetésére létrejött szerződéseket Cellár József, Pogrányi Pál és Marx Ernő polgármesterek, valamint Dr. Jelen Tamás vezérigazgató írták alá 2012. november 29-én.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Vigyázat, csalók! 2012-11-20

Felhívjuk Tisztelt Fogyasztóink figyelmét, hogy térségünkben illetéktelenek a társaságunkra hivatkozva próbálnak bejutni ingatlanokba belső csatornahálózat tisztítása céljából.

Az ÉDV Zrt. nem adott megbízást ilyen jellegű munkák elvégzésére, így kérjük fogyasztóinkat, hogy ezekben az esetekben legyenek körültekintőek, és azt a személyt, aki nem rendelkezik a Vízmű által aláírt, lebélyegzett, hitelesített igazolvánnyal ne engedjék be az ingatlanukba.

Kérjük, vigyázzanak fokozottan értékeikre!

Az Önök szolgáltatója:

Északdunántúli Vízmű Zrt.

www.edvrt.hu


^ Vissza az oldal tetejére ^

» Előzzük meg a fagykárokat! 2012-11-20

Társaságunk felhívja Tisztelt Fogyasztói figyelmét a jelenlegi időjárás okozta veszélyekre. A közelgő tartós hideg a vízórákban, valamint a vízvezeték-hálózatokban is komoly károkat okozhat.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Fogyasztási helyek ellenőrzése 2012-10-30

Ezúton tájékoztatjuk Tisztelt Fogyasztóinkat, hogy Dunaalmás területén az Északdunántúli Vízmű Zrt. - független ellenőrök által – november hónap végén megkezdi a fogyasztási helyek szerződésszerű állapotának ellenőrzését.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben