» Mindenki számára hozzáférhető a Platán-forrás vize a nagy melegben 2015-06-28

Tatabánya, 2015. június 29. Egész évben fontos, de nyáron különösen lényeges a folyamatos folyadékpótlás. Ilyenkor ugyanis a magasabb hőmérsékletben testünk a víz párologtatásával igyekszik hűteni magát és egyensúlyban tartani hőháztartásunkat. Naponta akár több liter vizet is veszíthetünk izzadság formájában. Ha ezt nem pótoljuk az fejfájást, kiszáradást és akár ájulást is okozhat. Nyáron tehát különösen oda kell figyelni a vízfogyasztásra. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2013 novemberében adta át Tatán a Platán-forrást. A négyoszlopos ivókút egyedi faragványokkal díszített vízköpőiből 20,5 Celsius fokos karsztvíz érhető el minden szomjazó számára, ingyenesen.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Miért ne igyál palackozott ásványvizet? 2015-06-22

Az embereket nagyon is érdekli, hogy érdemes-e ásványvizet venni, vagy a sokkal olcsóbb csapvíz is megteszi? Persze az ásványvizek palackján gyönyörű hegyek, források képei sugallják, hogy milyen egészséges folyadékot vásárolsz, de legnagyobb részükben egyszerű csapvíz van, esetleg szóda. 
Évi 7 százalékot nő a világon az ásványvíz üzletág, és kb. 70-100 milliárdos a forgalma (dollárban).


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» Sajtóközlemény 2015-06-11

Folyamatosan ellenőrzött – kiváló minőségű. Fogyasszuk hát bátran a csapvizet!

Tatabánya, 2015. június 12. Ma van a vezetékes víz világnapja. Magyarország igen szerencsés, mert rendkívül gazdag ivóvízkészletének 95 százaléka felszín alatti vizekből származik. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. szolgáltatási területén főként karsztvízbázisokból, kisebb mértékben pedig parti szűrésű vízbázisból származik a szolgáltatott ivóvíz. A kiváló minőséget a cég által működtetett korszerű, Nemzeti Akkreditáló Testület által is tanúsított laboratórium vizsgálja - folyamatosan.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben

» SAJTÓKÖZLEMÉNY 2015-05-20

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. ezúton tájékoztatja esztergomi fogyasztóit, hogy a város ivóvízellátása zavartalan, egészséges és biztonságos.
Esztergom vízellátását az ÉDV Zrt. kiváló minőségben biztosítja a város lakóinak, intézményeinek gazdálkodó szervezeteinek Tokod térségéből karsztvízből, valamint a Prímás szigetre telepített parti szűrésű kutakból.  


^ Vissza az oldal tetejére ^

» A víz érték, óvjuk együtt! 2015-05-14

Tatabánya, 2015. május 15. Májusban több nemzetközi emléknap is felhívja a figyelmet Földünk ásványkincseinek védelmére. A nemzetközi klímaváltozási nap és a forrásvizek napja is azzal a céllal jött létre, hogy minél többekhez juttassa el a környezettudatos gondolkodás fontosságát. Magyarország szerencsés, hiszen gazdag édesvízkincsekben. A nagy állami víziközművek szolgáltatási területein is forrásvizekre és felszín alatti vizekre települtek a fogyasztók ellátásra létesített kutak. A csapvíz igen egészséges, hiszen minden ásványi elemet a megfelelő mértékben tartalmaz, minőségét folyamatos ellenőrzések szavatolják, ráadásul fogyasztásával még a műanyagpalackos környezetszennyezés is csökkenthető.


^ Vissza az oldal tetejére ^ Bővebben