Adományokat jelképező fát állít Tatabányán a Vízmű 2011-11-23

Az Északdunántúli Vízmű is csatlakozott az Egy cseppnyi szeretet kampányhoz

Cseppnyi szeretetet jelképező díszek díszítik Tatabányán az önkormányzat és a vízmű közös karácsonyfáját. A Magyar Református Szeretetszolgálat az adventi időszakban adományokat gyűjt hátrányos helyzetű tehetséges gyermekek oktatására. Az adományokat csepp alakú karácsonyfadíszek jelképezik. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. ezer dísz megvásárlásával támogatta a nemes ügyet, és az önkormányzattal közösen Tatabányán is felállítottak egy adományokat jelképező karácsonyfát.Az Egy cseppnyi szeretet elnevezésű adománygyűjtő kampány keretében Tatabányán is adományokat jelképező cseppek díszítik a város karácsonyfáját. Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere, Kiss József az ÉDV Zrt. Tatabánya-Tata-BIRV Vízmű Üzem vezetője és a tatabányai József Attila általános iskola tanulói november 25-én cseppnyi szeretetet jelképező díszeket függesztettek a tatabánya főterén álló négy méteres karácsonyfára. Az akcióval a város és a vízmű mindenkit adományozásra bíztat, hogy az anyagi körülmények ne jelentsenek akadályt a tehetséges, de szegény gyermekek számára.

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2006 óta segít a bajbajutottakon. Felismerték, hogy a kedvezőtlen környezetben élő és anyagi gondokkal küszködő családok számára egyre nagyobb terhet jelent gyermekeik taníttatása. Esély és támogatás híján tehetségek kallódhatnak el. Ennek megakadályozására adománygyűjtést szerveznek. Ehhez az akcióhoz csatlakozott az Északdunántúli Vízmű, és ezer csepp megvásárlásával járult hozzá a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítéséhez. Az adományokat a szeretetszolgálat önkéntesei országszerte gyűjtik, de jelképes, virtuális adakozásra is van lehetőség a Magyar Református Szeretetszolgálat facebook oldalán (www.facebook.com/MRSZeretetszolgalat).

Az Északdunántúli Vízmű vezetői maguk is fontosnak tartják az önkéntességet és komolyan veszik a közszolgáltatást végző szervezetek társadalmi felelősségvállalás feladatát. „Örömmel csatlakoztunk a Magyar Református Szeretetszolgálat kampányához, melynek keretében Tatabányán is felállítottunk egy karácsonyfát, amely a városunkban is jelképezi, hogy a cseppnyi szeretetek tengernyivé változhatnak.” – hangoztatta Jelen Tamás, a vízmű vezérigazgatója.

További információ

www.facebook.com/MRSZeretetszolgalat

Kreitner Krisztina PR vezető

Északdunántúli Vízmű Zrt.

06-30/277-4886

kreitner.krisztina@edvrt.hu

Interjújavaslat

Kreitner Krisztina PR vezető

Északdunántúli Vízmű Zrt.

és

Gilicze Réka

Kommunikációs referens

Magyar Református Szeretetszolgálat

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra