Családbarát Munkahely az ÉDV Zrt. 2011-11-28

A munkapszichológiával, vezetés-szervezéssel, HR-tudományokkal foglalkozó szakemberek előtt régóta ismert tény, hogy a vállalatok részére hosszú távon megéri, ha erőfeszítéseket tesznek arra, hogy a dolgozóik könnyedén össze tudják egyeztetni a magánéletet a munkával. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. –nél ez az elv évek óta a gyakorlatban is megvalósul. Ennek elismeréseként az ÉDV Zrt. nagyvállalat kategóriában Családbarát Munkahely kitüntető címet kapott. Az elismerő oklevelet a vízmű képviseletében Dr. Szirtes-Csoknyay Zsuzsanna HR gazdálkodás vezető és Kreitner Krisztina PR vezető vette át Dr. Réthelyi Miklós minisztertől a Parlamentben tartott ünnepségen november 25-én.A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkársága 2011 tavaszán újraindította a Családbarát Munkahely elnevezésű pályázatát, amelyre közel száz pályamű érkezett. A Családbarát Munkahely-cím odaítélésével az államtitkárság elismerését fejezi ki azon kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek tevékenysége iránt, melyek családbarát módon működnek, törekszenek a munka és a családi élet összehangolását elősegítő intézkedések, gyakorlatok és politikák bevezetésére, fenntartására.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyakorlati megvalósítás bár terjed, de hazánkban még mindig erősen akadozik. Igen sok vállalat még mindig nem ismeri fel a családbarát szellemiség alkalmazásának előnyét – vagy pedig eléggé szűkösen értelmezi azt. Az Északdunántúli Vízmű Zrt. felismerte, hogy a társadalmi felelősségvállalás jegyében gondolniuk kell a hosszú távú tendenciára is. Ha ugyanis a dolgozó nők nem mennek el szülni, csökken a népesség és évtizedek múltán nem lesz lehetőségük a nyugdíjba vonuló munkaerő pótlására. Ezen kívül a családbarát intézkedések különös motivációs erővel is bírnak, főként a női dolgozók körében.

„Társaságunk eddig is törekedett arra, hogy dolgozóinak megteremtse az egészséges légkörű munkahelyet, segítse őket abban, hogy megtalálják az egyensúlyt a munka világa és a család között. Szervezeti kultúránkra jellemző, hogy figyelembe veszi a munkaerő hosszú távú, egészséges reprodukcióját. Fontos értékünknek tartjuk, hogy dolgozóink lojálisak cégünk iránt. Ezt bizonyítja az is, hogy dolgozóink 20%-a több mint 10 éve dolgozik nálunk.

Azért indultunk el 2011-ben a munka-család auditon, hogy annak végrehajtásával dolgozóink körében a munka és család egyensúlyát magasabb szintre emeljük, hozzájáruljunk kollegáink közérzetének, teljesítőképességének, motivációjának javulásához” fejtette ki Dr. Jelen Tamás az ÉDV Zrt. vezérigazgatója, hogy miért is Családbarát Munkahely a vízmű.

További információ

Kreitner Krisztina PR vezető

Északdunántúli Vízmű Zrt.

06-30/277-4886

kreitner.krisztina@edvrt.hu

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra