Együtt a trükkös tolvajok ellen 2011-10-03

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. felelős vállalatként segíti fogyasztóit; a rendőrséggel közösen küzd a trükkös tolvajok ellen

Közösen lép fel a trükkös tolvajok ellen Komárom megyében az Északdunántúli Vízmű Zrt. és a megyei rendőr–főkapitányság. A bűnügyi híreket böngészők már évek óta találkozhatnak az új és egyre terjedő bűnelkövetési formával, a trükkös tolvajlással. Tatabányán egy évvel ezelőtt kötelezte el magát a regionális vízmű és a megyei rendőrség az ilyen jellegű visszaélések elleni küzdelem mellett.Rendőrségi vélemények szerint a trükkösök ellen csak óvatossággal, körültekintéssel lehet védekezni. A rendőrség erőfeszítésein túl azonban a szolgáltatók felelőssége is, hogy megakadályozzák a nevükkel való visszaélést. Éppen ezért az Északdunántúli Vízmű Zrt. támogatja a rendőrség bűnmegelőzési tevékenységét, és segítséget nyújt a lakosság tájékoztatásában. A két szervezet különböző tájékoztató fórumokon, konferenciákon valamint nyomtatott kiadványok segítségével próbálja felhívni a lakosság, illetve a fogyasztók figyelmét a veszélyekre.

„Minél több fórumon jut el az információ a lakossághoz, annál hatékonyabb lesz a bűnmegelőzési tevékenység” – mondta dr. Jelen Tamás, az Északdunántúli Vízmű Zrt. vezérigazgatója. Az igazgató elmondta, hogy különös figyelmet fordítanak dolgozóik megkülönböztető jegyeire. „Minden vízműves rendelkezik fényképes igazolvánnyal, egységes munkaruhát viselnek, és a gépjárművek is vízműves matricával vannak ellátva. Készpénzmozgás nincs a Társaságnál, fizetni csekken, átutalással, valamint a fogyasztói irodák pénztáraiban lehet.”

A trükkös tolvajok áldozatai főként az idősek közül kerülnek ki, hiszen életkorukból adódóan gyengébb megfigyelők, rendkívül hiszékenyek, örülnek, ha valaki pár jó szót szól hozzájuk és sajnos megtakarításaikat otthon, készpénzben tartják. A vízmű kiemelten fontosnak tartja a rendőrséggel való összefogást, hiszen a társadalmi felelősségvállalás egy szolgáltató vállalat vesszőparipája kell, hogy legyen. Elsődleges természetesen a megelőzés, így a vízmű igyekszik a továbbiakban is erre fókuszálni, és megtesz mindent annak érdekében, hogy a jövőben a trükkös csalók száma - és a szolgáltató nevével való visszaélés – ne emelkedjen tovább.

További információ:

Kreitner Krisztina

Pr vezető

Északdunántúli Vízmű Zrt.

+3630/277 4886

kreitner.krisztina@edvrt.hu

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra