Gyermeknapi boldogság 2017-06-02

Gyermeknapot rendeztek Süttőn, a Szent Ágota Gyermekotthon ifjú lakóinak. A gyermekvédelmi szolgáltató megyénkben 400, országosan 4000 gyermek gondozását látja el nap, mint nap. A Szent Ágota Gyermekotthon vezetői hangsúlyozták, hogy az ilyen programok segítenek elhitetni a családokból kiemelt, traumát átélt gyermekekkel, hogy ők is tartoznak valahová.

 

Schmidt Csaba, Tatabánya város polgármestere és Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő a segítőket és az összefogásban résztvevő tatabányai vállalkozásokat, köztük Társaságunkat is méltatta. Fontos kezdeményezés az, amit tettek ezekért a gyermekekért – tette hozzá - hiszen mindenki számára örömet szeretnének szerezni és az ország különböző pontjairól érkeztek ide olyan gyermekek, akik sajnos nem a saját családjukban tudnak felnőni. Ez nagyon sokat jelent nekik és láthatjuk azt, hogy mekkora örömmel vannak jelen a rendezvényen. Polgármester úr kiemelte: bízik abban, hogy a Segítő Jóbarátoknak hosszú éveken keresztül, sokszor lesz még erejük ilyen rendezvényeket tartani.

Czunyiné dr. Bertalan Judit elmondta, hogy ez egy nagyon jó kezdeményezés, amit elindítottak. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató immáron 10 éve van jelen a megyében, mely a nevelőszülő hálózaton illetve a gyermekvédelmi feladatokon túl a bentlakásos ellátást is biztosítja. Mint mondta ezek a gyerekek megérdemlik, hogy érezzék akár csak egy napra is, hogy feléjük is fordul szeretet.

A rendezvény sikerességét, melyhez a napos időjárás még inkább hozzájárult, Társaságunk is örömmel támogatta. A meleg időben így akár csak az az egy-egy pohár víz is örömet tudott okozni a gyermeknap résztvevőinek.

A fotókat köszönjük a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetség megyei szervezetének. ^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra