Herceghalmon került megrendezésre a XIx. Informatikai Konferencia 2017-05-28

A XIX. Informatikai Konferenciát az idei évben Társaságunk rendezte meg a Magyar Víziközmű Szövetség szervezésében. A két napos konferencián a szövetség tagszervezeteinek informatikai területein dolgozó vezetői, munkatársai vettek részt.

A megnyitón Virág László, az Északdunántúli Vízmű Zrt. vezérigazgatója rövid prezentációjában elmondta, hogy a vízellátásnak a régióban közel 100 éves múltja van. Az első vízüzem használatba vétele Tatabányán 1899-ben volt. Az 1930-as évek vége felé épült meg a XIV-es vízbánya, majd a hatvanas években a karsztvíz szint süllyesztése érdekében megépült a XIV/A vízakna is. Mint mondta a legnagyobb változásra azonban 1980. január elsején került sor, mikor az Országos Vízügyi Hivatal a megyei szintű vízműből regionális vállalatot alapított. Társaságunk 1993-tól kezdődően részvénytársaságként működik, mely nevet 2006-tól viseli a cég, mint Északdunántúli Vízmű Zártkörűen Működő Részvénytársaság.
Virág László kiemelte, hogy a szolgáltatáson kívül fontos a folyamatos és hatékony kapcsolattartás mind a fogyasztókkal, mind pedig az önkormányzatokkal. Hozzávetőlegesen 310 ezer ember számára biztosítunk tiszta ivóvizet, valamint közel 285 ezer ember szennyvíz ellátást. Ez összesen 84 települést érint a vízellátás és 72 települést a szennyvíz ellátás tekintetében.

Vezérigazgató úr bemutatóját követően Molnár András, Társaságunk informatika vezetője tartotta meg előadását, melyben elmondta, hogy a vállalatirányítási rendszerben áttörő változás 1994 és 1995 között valósult meg a cégnél. Hozzátette, hogy az évek során folyamatos fejlődésen ment keresztül az informatikai rendszer, melynek köszönhetően az idei évben bevezetésre került az online ügyfélszolgálat is. Ennek segítségével fogyasztóink az interneten keresztül is foglalhatnak időpontot az illetékes fogyasztóirodákba, információt szerezhetnek arról, hogy hol és milyen vízszolgáltatással kapcsolatos ügyet tudnak elintézni, valamint a különböző dokumentumokhoz, nyomtatványokhoz is könnyedén hozzáférhetnek.

A konferencia során több előadáson is részt vettek a munkatársak, tapasztalatot cseréltek és lehetőségük nyílt megbeszélni az esetlegesen eltérő társaságokon belüli informatikai folyamatokat is. ^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra