Lakossági tájékoztató 2011-08-24

Figyelem, figyelem!

Tájékoztatjuk Tatabánya város lakosságát, hogy a KEM Kormányhivatal, Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) Tatabányai, Tatai, Oroszlányi Kistérségi Intézete tájékoztatása szerint Tatabányán a napi középhőmérséklet legalább 3 napig meghaladhatja a 25 C̊-ot, szerdától a 27 C̊-ot, ami az egészségre ártalmas. Ezért a város területére vonatkozóan

2011. 08. 23-ra Készültségi jelzést (II. fokozatú riasztást), 2011. 08. 24-től Riasztást (III. fokozat) rendelek el.

A túllépés kezdete 2011. 08. 23., várható vége: 2011. 08. 28. Érvényes: visszavonásig.A hőhullám élettani hatásai: hőstresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kérem a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségekben a további információig.

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket tettük: egészségvédelmi ajánlások közzététele a lakosság és az ellátó személyzet körében, igénybe vehető városi klimatizált helyiségek, közintézmények listájának közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása Tatabánya területén.

Vízosztás Tatabányán, az alábbi helyszíneken lesz 2011. 08. 24-26-ig, 10:00-15:00h-ig:

- Fő tér (Spar előtt), - Kertváros (Spar előtt), - Dózsakert Sétáló utca, - Ságvári Endre utca 5. (Smaragd Gyógyszertár előtt)

(A tájékoztató dokumentumok megtalálhatóak a www.tatabanya.hu / Környezetünk menüpont Dokumentumtárában.)

Kérem, hogy az elrendelt intézkedéseken túl az ajánlásokat feltétlenül tartsák be egészségük védelme érdekében!

A várható változásokról, a korlátozás feloldásáról, ha a mérési adatok azt alátámasztják, a helyi médián keresztül azonnal tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot!

Ezért kérem, hogy a www.tatabanya.hu honlapot, a Kék Duna, a Forrás Rádió, valamint a Tatabányai Televízió adásait folyamatosan kísérjék figyelemmel!

Együttműködésüket a város lakosságának egészségvédelméért előre is köszönöm!

Tisztelettel: Schmidt Csaba Polgármester

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra