Újabb 10.000 fogyasztó csatornaszolgáltatását látja el az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2011-11-02

Tát és Tokod községek önkormányzata, valamint az Északdunántúli Vízmű Zrt. között, a települések csatornahálózatának vagyonkezelésére létrejött szerződéseket Szenes Lajos és Tóth Tivadar polgármesterek, valamint Dr. Jelen Tamás vezérigazgató írták alá tegnap, a táti községháza tanácstermében tartott ünnepségen. A szerződéseket 15 évre kötötték meg.Szenes Lajos, Tát polgármestere köszöntőjében kiemelte, hogy a szolgáltató-váltással az üzembiztonság javítására is törekszenek, a műszaki tartalom megőrzése mellett. Az elmúlt hónapok tárgyalássorozata meghozta eredményét, hiszen mindkét településvezető bizakodva tekint arra, hogy mostantól nem csak a vízszolgáltatást, hanem a szennyvízelvezetést is az Északdunántúli Vízmű Zrt. „kezébe adják”.

Dr. Jelen Tamás a Vízmű vezérigazgatója elmondta, hogy az idei év egyik legnagyobb horderejű eseményéről van szó, hiszen a két település csatlakozásával az ÉDV Zrt. működési területének térképe - a csatornahálózat bővülésével – sokkal teljesebb képet mutat. A vezérigazgató kiemelte azt a tényt is, hogy a szolgáltatás kevésbé elegáns része a szennyvízkezelés, de ugyanolyan fontos, mint a vízszolgáltatás.

A felek a szerződés aláírását követően megegyeztek abban, hogy közös feladatuk, hogy a kibocsátott szennyvíz összetételében és minőségében is hasonlítson az ÉDV Zrt. által szolgáltatott kiváló minőségű karsztvízhez.

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra