Vérüket adták a vízmű dolgozói Tatabányán 2011-11-02

Önkéntes véradó napot szerveztek az Északdunántúli Vízműnél

A biztonságos hazai vérellátáshoz évente több mint 430 ezer egység vérre van szükség. Ehhez évente közel fél millió önkéntes ember véradománya szükséges. Az Északdunántúli Vízmű dolgozói és vezetősége november 2-án szervezett véradó napot Tatabányán. A véradáson a vízmű vezérigazgatója, Dr. Jelen Tamás is vérét adta.A statisztikák szerint hazánkban évente átlagosan több százezer ember szorul vörösvérsejt koncentrátumra, vagy más vérkészítményre. Felelős vállalatként az Északdunántúli Vízmű harmadik alkalommal szervezte meg munkatársai körében az önkéntes véradást. A véradó napon idén 30 fő nyújtotta segítő karját, a Vöröskereszt munkatársai fejenként körülbelül 4,5 dl vért vettek le az ÉDV dolgozóitól.
 
A véradáson részt vett a vízmű vezérigazgatója, Dr. Jelen Tamás is, aki jó példával jár a dolgozók előtt. Az igazgató maga is fontosnak tartja az önkéntességet és komolyan veszi a szervezet társadalmi felelősségvállalási stratégiáját, ami nem csupán a szervezeten, hanem az azt alkotó egyének hozzáállásán is múlik.
 
„Az önkéntes véradás a társadalmi felelősségvállalás egyik legfontosabb és legszebb formája. Nagy öröm számunkra, hogy dolgozóink is átérzik ezt, és a vízmű felhívására többen csatlakoznak a nemes ügyhöz. Jó érzés tudni, hogy bármelyikünknek legyen szüksége vérre, sokan készek segíteni.” – hangoztatta Kreitner Krisztina, az Északdunántúli Vízmű Pr vezetője.
 
A véradás előtt és után kiemelten fontos a folyadékfogyasztás, mely segít a véradás alkalmával levett plazma pótlásában, valamint ha megfelelő mennyiségű folyadék van a szervezetben az erek teltebbek, a véna jobban látható, gyorsabb a vérvétel. Ezt a vízmű munkatársai kiváló minőségű 250 méter mélyről kitermelt csapvíz fogyasztásával biztosították. 
  


 Sajtókapcsolat
Kreitner Krisztina PR vezető
06-30/277-4886
kreitner.krisztina@edvrt.hu
 
Északdunántúli Vízmű Zrt.
www.edvrt.hu

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra