Vízkincskereső kerékpáros túra Társaságunk rendezésében Esztergomban 2011-05-09

2011. április 29-én 30 esztergomi és párkányi felső tagozatos diák rendhagyó tananyagot sajátított el - a megszokottól eltérő tanítási napon - egy kerékpáros vetélkedőn, a Föld napja alkalmából. Az öt iskola csapatai nagy lendülettel vágtak neki a megpróbáltatásoknak, amelynek során a fiatalok nemcsak izmaikat, de agyukat is megtornáztathatták.A versenyzőknek 6 állomás érintésével kellett átkerekezniük Esztergom városán, ahol figyelmesen hallgatták az előadásokat, melyek a városi vízisportról, a környezetvédelemről, ökológiáról, a biztonságos közlekedésről, valamint a Társaságunk fejlesztéseiről szóltak. A rendőrség által az Erzsébet-parkban felállított ügyességi pálya próbára tette egyensúlyérzéküket, ezzel együtt remek szórakozást is nyújtott nekik

A csapatok a nap végén a Duna Múzeum udvarán teszt kitöltésével próbáltak visszaemlékezni az elhangzott előadások anyagára. Ennek eredményeként az első helyen a párkányi Ady Endre Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Pedálozók nevű csapata lett az első, mögöttük másodikként végzett a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola csapata, harmadik pedig az Ady iskola másik csapata, a Kincskeresők csapat lett. Az első három helyezett csapat tagjai értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak - de senki sem távozott üres kézzel.

Köszönetet mondunk a Duna Múzeumnak, az Északdunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságnak, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesületnek, az Esztergomi Evezősök Hajósegyletének, és az Esztergom Városi Rendőrkapitányságnak lelkiismeretes, aktív munkájukért és támogatásukért, amellyel hozzájárultak a vetélkedő megrendezéséhez.

Kollégáink jövőre is szeretettel várják a sportolni, tanulni és szórakozni vágyó fiatalokat a rendezvényre.
 

További képek:

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra