Vízkincskereső kerékpáros vetélkedő az Északdunántúli Vízmű Zrt. rendezésében Esztergomban 2013-04-19

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2013. április 19-én rendezte meg jubileumi, 10. Vízkincs-kereső kerékpáros vetélkedőjét. A rendezvény az elmúlt években megszokott népszerűségnek örvendett, a meghívott 8 esztergomi és 1 párkányi iskolából 7 felső tagozatos csapat jelentkezett. A Föld napja alkalmából rendezett eseményen a gyerekek szokatlan tananyagot sajátíthattak el.A városszerte elhelyezett állomásokon az ÉDU Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság munkatársa a Dunáról, a KEM-i Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízottja a katasztrófavédelemmel kapcsolatos feladatokról, az ÉDV Zrt. munkatársa az ivóvízről, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület és az Esztergomi Evezősök Hajósegyletének vezetői az egyesületeik munkájáról beszéltek. Az Esztergomi Rendőrkapitányság dolgozói a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ-t ismertették a gyerekekkel, és a népszerű ügyességi pályán is megmérettetett az egyensúlyérzékük. A kerékpározó diákok megcsodálhatták Esztergom szépségeit a Kis-Duna parti platánsortól a Bazilikáig, biztonságukra a rendőrség mellett az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület vigyázott.

A csapatok a nap végén a Duna Múzeum udvarán teszt kitöltésével adtak számot az elhangzott előadások anyagáról. Ennek eredményeként a párkányi Ady Endre Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola „Pedálozók” nevű csapata lett az első, mögöttük másodikként végzett a Dobó Katalin Gimnázium „Teker(g)ők” csapata, harmadik pedig a Mindszenty József Katolikus Általános Iskola „Küllőbetyárok” nevű csapata lett. Az első három helyezett csapat tagjai értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak - de senki sem távozott üres kézzel. Az ajándékok összeállításában segítséget nyújtott a Neuzer Kerékpár Kft., több kerékpáros kellék felajánlásával.

Az ÉDV Zrt. köszönetet mond minden fentebb említett közreműködőnek, hogy előadói tevékenységével, szponzori támogatásával, helyszín nyújtásával, illetve a közlekedési csomópontok biztosításával segítette a rendezvény lefolytatását.

A szervezők jövőre is szeretettel várják a sportolni, tanulni és szórakozni vágyó fiatalokat a rendezvényre.

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra