Vízkincskereső kerékpáros vetélkedő Társaságunk szervezésében 2012-04-25

Társaságunk 2012. április 19-én kerékpáros vetélkedőt szervezett Esztergomban a Föld napja alkalmából. Egy különleges tanítási nap keretében 35 esztergomi és párkányi felső tagozatos diák rendhagyó tananyagot sajátított el. A hét iskola csapatai nagy lelkesedéssel vágtak neki a kijelölt feladatoknak, amelynek során a fiatalok nemcsak fizikai, hanem szellemi képességeiket is megcsillogtathatták.A versenyzőknek 6 állomás érintésével kellett átkerekezniük Esztergom városán, ahol figyelmesen hallgatták az előadásokat, amelyek a városi vízisportról, a környezetvédelemről, ökológiáról, a biztonságos közlekedésről, valamint - az ÉDV Zrt. előadásában - a csapvíz fontosságáról, annak megóvásáról, valamint a szennyvíztisztításról szóltak. A rendőrség által az Erzsébet-parkban felállított ügyességi pálya próbára tette egyensúlyérzéküket, ezzel együtt remek szórakozást is nyújtott nekik.

A csapatok a rendezvény lezárásaként a Duna Múzeum udvarán teszt kitöltésével adtak számot a nap során megszerzett tudásukról. Ennek eredményeként a Dobó Katalin Gimnázium „Agyváltó” nevű csapata végzett az első helyen, második a P. P. K. E. Vitéz János Gyakorló Általános Iskola „Vitéz” csapata, harmadik pedig a párkányi Ady Endre Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola „Pedálozók” nevű csapata lett. Az első három helyezett csapat tagjai értékes ajándékokkal lettek gazdagabbak - de természetesen senki sem távozott üres kézzel.

Társaságunk köszönetet mond a Duna Múzeumnak, az Északdunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságnak, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesületnek, az Esztergomi Evezősök Hajósegyletének, és az Esztergom Városi Rendőrkapitányságnak a lelkiismeretes, aktív munkáért és támogatásért, amellyel hozzájárultak a vetélkedő megrendezéséhez, valamint a Neuzer Kerékpár Kft-nek az értékes tárgyi ajándékok felajánlásáért.

Jövőre is szeretettel várjuk a sportolni, tanulni és szórakozni vágyó fiatalokat a rendezvényre!
 

További képek:^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra