Az ÉDV Zrt. Európai Uniós forrásból fejleszti esztergomi szennyvíztisztító telepét 2011-01-20

Az Északdunántúli Vízmű Zrt., mint a térség jelentős szolgáltatója, fejlesztési célkitűzéseinek megvalósítása során kiemelt figyelmet fordít a szigorodó hazai és uniós környezetvédelmi előírások betartására. Mindemellett szem előtt tartja a fogyasztók és az önkormányzatok igényeinek és elvárásainak megfelelő minőségi szolgáltatás megvalósítását. A jövőben is arra törekszik a Társaság, hogy a pályázati úton megszerezhető uniós pénzforrások felhasználásával hozzájáruljon a térség, valamint a települések infrastruktúrájának fejlődéséhez, a vízi-közművek és szennyvíztisztítási technológiák folyamatos fejlesztéséhez, a környezet megóvásához.A Környezet és Energia Operatív Program keretében az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2009. december 23-án szerződést kötött az Esztergom 2009 Konzorciummal (Nemzetközi Vegyépszer Zrt., EuroAszfalt Kft., OMS Romania Srl.), az esztergomi szennyvíztisztító telep fejlesztésére vonatkozóan.
A kiviteli tervezés 2010 januárjában megkezdődött, a munkaterület átadására pedig 2010. március 16-án került sor. Ekkor meg is kezdődtek az új vasbeton műtárgyak talajmunkái, de a tavaszi, rendkívül csapadékos időjárás jelentősen hátráltatta a munkák tervszerű haladását és a műtárgyak elkészítését. A nyár beköszöntével azonban felgyorsultak az események, amelynek köszönhetően szeptemberre az összes vasbeton műtárgy és az udvartéri vezetékek nagy része el is készült. A munkák lendületesen haladtak tovább, így 2011. január 17-től - beindulhatott a próbaüzem is a szennyvíztisztító telepen.

Fontos, hogy a projekt megvalósulásának előnyeit élvezők tudják, hogy az elvégzett munka, beruházás és fejlesztés közös érdekünk. Figyelnünk kell Fogyasztóink környezeti érzékenységére, nevelésére és környezettudatos gondolkodására, hiszen a projekt nemcsak a jelent, hanem a jövőt is szolgálja!

„Tegyünk többet környezetünkért!”

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra