Sajtóközlemény 2015-11-20

Tatabánya, 2015. november 20.
Északdunántúli Vízmű Zrt.
NAGYIGMÁND ÉS KISGMÁND IVÓVÍZMINŐSÉG JAVÍTÓ PROJEKT
KEOP – 1.3.0/09-11-2012-0027
 
AZ ÉDV ZRT. TISZTA VIZET ÖNT A POHÁRBA A KISALFÖLD KELETI SZEGLETÉBEN IS
       
AZ ÉSZAKDUNÁNTÚLI VÍZMŰ ZRT. JELENTŐS FEJLESZTÉST HAJTOTT VÉGRE AZ EU ÉS A MAGYAR ÁLLAM TÁMOGATÁSÁVAL
 
Az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2015. november 20-án tájékoztatta Nagyigmánd térségének lakosait a Környezet és Energia Operatív Program keretében létrejött fejlesztésekről. Az EU és a Magyar állam több száz millió forint támogatásban részesítette a vállalatot egészséges ivóvíz biztosítás céljából. Az ivóvízminőség-javító konstrukciót Nagyigmándon és Kisigmándon, valamint a környező pusztákon valósították meg. A beruházás célja az uniós irányelvben és kormányrendeletben meghatározott ivóvízminőség biztosítása az érintett településeken.


A regionálisan működő Északdunántúli Vízmű Zrt. ivóvízellátási, szennyvízelvezetési és tisztítási feladatokkal foglalkozik. Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyékben tevékenykedik, 83 településen, több mint 290 ezer ember számára biztosítja az ivóvízellátást. A vállalat fő célkitűzései közé tartozik környezetének megóvása mellett a tiszta és egészséges ivóvíz szolgáltatása, valamint a szennyvizek környezetkímélő tisztítása.
 
A fejlesztési projektnek köszönhetően jelentős mértékben javult az érintett területek ivóvízminősége, mely eddig nem felelt meg az uniós elvárásoknak. A régióban a lakossági fogyasztás a meghatározó, így nagyon lényeges a tiszta ivóvíz. A fejlesztési munkálatok előtt a vízellátás nem volt alkalmas a hatályos egészségügyi határértékeknek megfelelő ivóvíz minőség biztosítására, így az Északdunántúli Vízmű Zrt. bízik benne, hogy az újítás következtében jelentős javulást fognak tapasztalni a környezet és a térség életminőségében.
 
Az Európai Uniós pályázatok fő célja volt, hogy Nagyyigmándon és Kisigmándon biztosítsák a létfontosságú ivóvizet, mely eddig a megengedett uniós értékek feletti ammóniát, vasat és mangánt tartalmazott. A fejlesztések következtében közel 800 millió forint értékben 3500 ember számára biztosít az Északdunántúli Vízmű Zrt. tiszta, az élethez nélkülözhetetlen ivóvizet. A minőség javítása érdekében Nagyigmánd térségben 15 km új vezetéket fektettek le a kivitelezők.
 
A projekt távlati célkitűzései a folyamatos minőségbiztosítás és az életkörülmények javítása, szem előtt tartva a környezet igényeit is.
 
További információ
Kimmel Hajnalka
PR tanácsadó
Young & Partners Kft.
06-20/527-0006
   ugyfelkapcsolat@youngandpartners.hu
^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra