Sajtóközlemény 2015-12-02

Tatabánya, 2015. december 2.
Északdunántúli Vízmű Zrt.
NAGYIGMÁND ÉS KISIGMÁND IVÓVÍZMINŐSÉG JAVÍTÓ PROJEKT
KEOP-1.3.0/09-11-2012-0027
 
AZ IVÓVÍZMINŐSÉG JAVÍTÓ PROJEKT BEFEJEZÉSÉVEL MINDEN FOGYASZTÓ EGÉSZSÉGES IVÓVÍZHEZ JUT
 
Az Északdunántúli Vízmű Zrt. sikeresen lezárta Ivóvízminőség javító projektjét, melyeket a Magyar Állam és az Európai Unió támogatott. A Környezet és Energia Operatív Program keretében létrejött fejlesztés keretében közel 800 millió forintból, 3.500 ember jut tiszta és nélkülözhetetlen ivóvízhez. Az ivóvízminőség-javító konstrukciót Nagyigmándon és Kisigmándon, valamint a környező pusztákon valósították meg. A beruházás célja az uniós irányelvben és kormányrendeletben meghatározott ivóvízminőség biztosítása az érintett településeken.


A regionálisan működő Északdunántúli Vízmű Zrt. ivóvízellátási, szennyvízelvezetési és tisztítási feladatokkal foglalkozik. Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyékben, 84 településen, több mint 310 ezer ember számára biztosítja az ivóvízellátást. A vállalat fő célkitűzései közé tartozik környezetének megóvása mellett a tiszta és egészséges ivóvíz szolgáltatása, valamint a szennyvizek környezetkímélő tisztítása.
 
A fejlesztési projektnek köszönhetően jelentős mértékben javult az érintett területek ivóvízminősége, mely eddig nem felelt meg az uniós elvárásoknak és hazai szabályozásoknak. A régióban a lakossági fogyasztás a meghatározó, így nagyon lényeges a tiszta, egészséges ivóvíz. A fejlesztési munkálatok előtt Nagyigmándon, Kisigmándon és az érintett pusztákon az Északdunántúli Vízmű Zrt. nem volt képes a hatályos egészségügyi határértékeknek megfelelő ivóvízminőség biztosítására. A fejlesztés következtében a települések fogyasztói jelentős javulást fognak tapasztalni életminőségükben.
 
A pályázatnak köszönhetően Nagyigmándon és Kisgmándon mintegy 3.500 lakos számára biztosítanak tiszta és egészséges ivóvizet. Az érintett területek ivóvize a beruházás előtt a megengedett uniós értékek feletti ammóniát, vasat és mangánt tartalmazott. A probléma megoldásaként tatabányai karsztvízbázisra való áttérést, ill. más regionális rendszerre történő csatlakozást valósított meg az ÉDV Zrt. és a kivitelezők. A minőség javítása érdekében Nagyigmándon és a környező települések területén 15 km új vezetéket is lefektettek.  
 
Az Északdunántúli Vízmű Zrt. és a projektekben közreműködő kivitelezők bíznak benne, hogy a fejlesztésekkel jelentős javulást érhetnek el a térség ivóvízminőségében és a lakosság életkörülményeinek fejlődésében.
 
További információ
Kimmel Hajnalka
PR tanácsadó
Young & Partners Kft.
06-20/527-0006
   ugyfelkapcsolat@youngandpartners.hu
^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra