1. munkaszakasz 2015-01-23

  1. 2015.01.23.
  2. Az ÉDV Zrt. több, mint 314 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása” (PIAC_13) című pályázaton, az Új Széchenyi Terv keretében.
A projekt fő célja egy intelligens online nyomás management rendszer bevezetése az Északdunántúli Vízmű Zrt. Oroszlány-Kisbér Regionális vízellátó hálózatán.


A fejlesztés során több fázis is párhuzamosan valósul meg (távadós mérők cseréje, aknák kialakítása, beavatkozó szerelvények beépítése, üzemirányítási computerek, kijelzők, szoftver licencek beszerzése és térképészeti adatbázisok pontosítása).
 
A projekt fő célja:
  • a nyomás managementen keresztül kisebb hálózati nyomás tartása, amely villamos-energia megtakarítással jár együtt,
  • a csőhálózati meghibásodások számának csökkentése a projekt által érintett szakaszokon,
  • a rejtett hibák kiszűrésével a vízveszteség jelentős csökkentése, így az energiafelhasználás mérséklése,
  • vízbiztonság és vízminőség tekintetében célzott beavatkozási lehetőség és kizárások megvalósítása, többletmunka elkerülése, esetleges szennyeződések pontos behatárolása.

Az alkalmazott kutatás fázisában megvalósul az Aquis szoftver licencek beszerzése mellett a szükséges anyagok beszerzése és azok beépítése. A szoftverek alkalmasak arra, hogy Oroszlány – Kisbér térségének regionális rendszerét vízmennyiségi korlát nélkül modellezhessük. A beszerzett anyagok a távleolvasást segítik a releváns információkat biztosító helyszíneken, illetve 8 db távvezérelhető nyomásszabályzó és 9 db elzáró szerelvény kerül beépítésre a regionális vízellátó hálózat kiemelt fontosságú pontjaiba.

Közbeszerzési pályázat került kiírásra további szoftver fejlesztésére és hardver eszközök beszerzésére, melynek eredményeként a Visoft Kft-vel és a Qualysoft Informatikai Zrt-vel, mint konzorciummal kerül sor a vállalkozási szerződés megkötésére. A következő munkaszakaszokban a fennmaradó 9 db beavatkozó szerelvény beszerzése és beépítésére is sor kerül, valamint a vízhálózat-kezelő szoftver fejlesztése kezdődik el.
^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra