Megújulhat a tatai szennyvíztisztító telep 2011-01-20

Hazánk uniós csatlakozása után lehetőség nyílt arra, hogy a 2013-ig terjedő költségvetési időszakban különböző pályázati konstrukciók keretében, jelentős uniós forrásokhoz jussanak a vízmű-társaságok a vízi-közművek fejlesztése céljából. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az elmúlt években több pályázatot is kiírt, mely tartalmazta a fő fejlesztési célirányokat, az operatív programokat. Meghatározták a támogatható tevékenységi köröket, a projektfajtákat és a pályázók körét. A különböző célok meghatározásánál kiemelt szerepet kapott a környezetvédelem és az energiahatékonyság fejlesztése.Az Északdunántúli Vízmű Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a pályázati kiírásokat, és több esetben is pályázatot nyújtott be vízminőség javító és környezetvédelmi fejlesztési célkitűzései megvalósításához.

Társaságunk vezérigazgatója nagy előrelépésnek tekinti, hogy a Környezet és Energia Operatív Program keretében, a tatabányai és az esztergomi szennyvíztisztító telepek fejlesztésére nyert uniós források megszerzése után, most sikerült pályázati keretet nyerni a tatai szennyvíztisztító telep felújítására is. Bíztatónak tartja, hogy a beruházás előkészítő szakaszára vonatkozóan a napokban írták alá a támogatási szerződést Budapesten, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóságával.

Az ÉDV Zrt., mint jelentős víziközmű-szolgáltató fejlesztési célkitűzései megvalósítása során kiemelt figyelmet fordít a szigorodó hazai és uniós környezetvédelmi előírások betartására, a fogyasztók és az önkormányzatok igényeinek és elvárásainak megfelelő minőségi szolgáltatás megvalósítására. A jövőben is arra törekszünk, hogy a pályázati úton megszerezhető uniós pénzforrások felhasználásával hozzájáruljunk a térség, valamint a települések infrastruktúrájának fejlődéséhez, a vízi-közművek folyamatos fejlesztéséhez, környezetünk megóvásához. Sikeres pályázatunknak köszönhetően közel egy milliárd forintos támogatást nyertünk el, mellyel megvalósítható a tatai szennyvíztisztító telep, régóta szükségessé vált teljes felújítása, ami környezetvédelmi szempontból jelentős előrelépésnek tekinthető térségünkben. - tette hozzá a vezérigazgató.

^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra