SAJTÓKÖZLEMÉNY 2011-08-31

Az Északdunántúli Vízmű Zrt. tatabányai szennyvíztisztító telepének fejlesztése megkezdődött

Az Északdunántúli Vízmű Zrt., mint a térség meghatározó szolgáltatója, fejlesztési célkitűzéseinek megvalósítása során kiemelt figyelmet fordít a szigorodó hazai és uniós környezetvédelmi előírások betartására. Mindemellett szem előtt tartja a fogyasztók és az önkormányzatok igényeinek és elvárásainak megfelelő, minőségi szolgáltatás megvalósítását. A jövőben is arra törekszik a Társaság, hogy a pályázati úton megszerezhető uniós pénzforrások felhasználásával hozzájáruljon a térség, valamint a települések infrastruktúrájának fejlődéséhez, a vízi-közművek és szennyvíztisztítási technológiák folyamatos fejlesztéséhez, a környezet megóvásához.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében az Északdunántúli Vízmű Zrt. 2011 júniusában szerződést kötött a Strabag MML Kft.-vel, a tatabányai szennyvíztisztító telep fejlesztésére vonatkozóan.

A munkaterület átadására 2011. július 14-én került sor, a munkálatokhoz pedig augusztus hónapban látott hozzá a kivitelező.

A kivitelezés kezdetén a magas talajvízszint miatt vákuum-kutak kerültek telepítésre, majd egy hét folyamatos vízszintsüllyesztés után megkezdődtek a földmunkák. Ezután elkészült az első műtárgy szerelőbetonja, a vasbeton alaplemez betonacél szerelése, és megkezdődött a műtárgy függőleges falainak betonozási munkája.

Az építési munkák a tervezett ütemben haladnak, a fejlesztés várható befejezése 2013 év közepe.

Az ÉDV Zrt. célja a fejlesztéssel, hogy az Által-ér és a tatai Öreg-tó vízminőségének védelme érdekében - összhangban az Unió elvárásaival – csökkentse a növényi tápanyagok élővízbe kerülését.

Fontos, hogy a projekt megvalósulásának előnyeit élvezők tudják, hogy az elvégzett munka, beruházás és fejlesztés közös érdekünk. Figyelnünk kell Fogyasztóink környezeti érzékenységére, nevelésére és környezettudatos gondolkodására, hiszen a projekt nemcsak a jelent, hanem a jövőt is szolgálja.

„Tegyünk többet környezetünkért!”

Sajtókapcsolat:

Kreitner Krisztina PR vezető

06-30/277-4886

kreitner.krisztina@edvrt.hu

Az új oxikus műtárgy építése megkezdődött

Tatabányai szennyvíztisztító telep fejlesztése

KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0010