Sajtóközlemény 2015-11-30

Tatabánya, 2015. november 30.
Északdunántúli Vízmű Zrt.
„XV/C Vízakna átalakítása, biztonságba helyezése”
KEOP-2.2.3/B/09-11-2011-0001
 
Befejeződtek a XV/C vízakna Uniós projekt munkálatai
 
Sikeresen lezárult a XV/C vízakna projekt, melyet 2,116 milliárd forinttal támogatott a Magyar Állam és az Európai Unió. A Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett pályázat segítségével az Északdunántúli Vízmű Zrt innovatív fejlesztésekkel és hozzáértő gondoskodással szolgáltat kiváló minőségű ivóvizet a térség számára.


Az Északdunántúli Vízmű Zrt. regionálisan működő ivóvízellátási, szennyvízelvezetési és tisztítási feladatokkal foglalkozik. Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyékben 84 településen, több mint 310 ezer ember számára biztosítja az ivóvízellátást. A vállalat fő célkitűzése és kötelezettsége, hogy környezetének megóvása mellett egészséges ivóvizet szolgáltasson, valamint környezetkímélő megoldásokkal vezesse el és tisztítsa meg a szennyvizet. A fogyasztói igények teljes körű kielégítése mellett a vállalat fejlesztésekkel és beruházásokkal igyekszik hosszú távon is biztosítani a kiváló minőséget.

A Magyar Állam és az Európai Unió több társadalmi felelősségvállaló projektben is támogatja a Társaságot. Legutóbbi a „XV/C vízakna átalakítása, biztonságba helyezése” projekt volt, mely december közepén sikeresen lezárul az Északdunántúli Vízmű Zrt. és a kivitelezők jóvoltából. A program keretében a térség kiemelt fontosságú, sérülékeny földtani környezetben üzemelő vízbeszerző vízaknájának fejlesztése valósult meg.

A vízakna távlati, biztonságos működtetését minden körülmények között biztosítani kellett, ezért felújították a csővezetékeket, modernebb és energiatakarékosabb szivattyúzást alakítottak ki, továbbá korszerűsítették az irányítástechnikai rendszert és egy víztisztítási technológia (vastalanító) is kiépítésre került.

A támogatás keretében megtörtént a XV/C - XIV/A vízaknák közös víztermelési stratégia mentén történő fejlesztése, ami növeli a vízellátás biztonságát és kedvezőbb üzemeltetést tesz lehetővé. Újabb csapoló fúrások telepítésével hosszú távon is kiváló minőségű ivóvíz kerül az ivóvízvezetékekbe.

Az elvégzett beruházás és fejlesztés a vállalat és a társadalom közös érdeke, hiszen ez a projekt nemcsak a jelent, hanem a jövőt is szolgálja!
 
További információ
Kimmel Hajnalka
Young & Partners Kft. PR tanácsadó
06-20/527-0006
ugyfelkapcsolat@youngandpartners.hu
^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra