Köszöntjük Dunaharaszti Fogyasztóit! 2015-10-20

Tisztelt Ügyfelünk!
 
Köszöntjük Önt fogyasztóink körében! Tájékoztatjuk, hogy 2015. november 1-től - az ellátásért felelős Dunaharaszti Város Önkormányzatával kötött üzemeltetési szerződés alapján - az Északdunántúli Vízmű Zrt. látja el a város ivóvíz-szolgáltatását és szennyvíz közműveinek üzemeltetését.


Kérjük, olvassa el az alábbi információkat annak érdekében, hogy a szolgáltató-váltás Önnek ne problémát okozzon, hanem egy minőségi, biztonságos víziközmű szolgáltatást jelentsen.
 
Társaságunk postacíme: ÉDV Zrt. 2801 Tatabánya, Pf.: 117.
Elektronikus levélcímünk: vevoszolgalat@edv.hu
 
A hibabejelentések fogadása diszpécserszolgálatunknál történik az ingyenesen hívható 06 80 426 426 telefonszámon, ahol munkatársaink a hét minden napján 0-tól 24 óráig várják bejelentéseiket.
Készséggel állunk rendelkezésre telefonos ügyfélszolgálatunkon és ügyfélszolgálati irodánkban az alábbi időpontokban:
 
Megnevezés Elérhetőség Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
Központi Telefonos
Ügyfélszolgálat
06-40-555-222
Külföldről: +36 34 516-000
7-19 8-15 8-15 8-15 8-14
Dunaharaszti Fő út 46. 8-15 szünnap 10-18 szünnap szünnap

A fogyasztói irodában készpénz elfogadására nincs mód, ügyfeleink részére bankkártyás fizetési lehetőséget vagy készpénz-átutalási megbízást (csekket) biztosítunk.
 
Társaságunk a lakossági fogyasztók vízmérőit évente kétszer olvassa le. A leolvasások között kéthavonta, az átlagfogyasztás figyelembevételével állítunk ki számlát, de a számlán feltüntetett időpontban telefonos ügyfélszolgálatunkon és honlapunkon is lehetőséget biztosítunk a tényleges mérőállás bejelentésére. 

A gazdálkodó szervezetek és intézmények részére havonta leolvasott mérőállás alapján állítunk ki számlát.
Amennyiben a korábbi szolgáltató számláit csoportos beszedési megbízással fizette, ez természetesen a továbbiakban is lehetséges. Az első számla kézhezvételét követően kérjük jelezze ezt a számlavezető pénzintézeténél az A11186748 ÉDV Zrt. és 8 jegyű felhasználói azonosítójával, amelyet a társaságunk által kibocsátott számlán talál meg.
 
A fogyasztókkal kapcsolatot tartó munkatársaink a társaság által rendszeresített fényképes, sorszámmal ellátott, a személyazonosító igazolvánnyal együtt érvényes kitűzővel rendelkeznek.
 
Társaságunkról bővebben honlapunkon tájékozódhat.
Amennyiben kérdése van a szolgáltató-váltással vagy társaságunk működésével kapcsolatban, kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat a megadott elérhetőségeken.
 
Bízunk benne, hogy elégedett lesz szolgáltatásunkkal! ^ Vissza az oldal tetejére ^

Vissza az előző oldalra